Επιλέξτε το κατάλληλο χαρμάνι κόκκων καφέ και αλέστε το στο μύλο. Ελέγξτε τη σκληρότητα του νερού με κρύο νερό μέσω των ειδικών δοκιμαστικών ταινιών. Η ιδανική τιμή ΡΗ είναι 6,5 - 7,5. Αν το διαθέσιμο νερό παρουσιάζει σημαντική απόκλιση από τη συγκεκριμένη τιμή, επιλέξτε να τοποθετήσετε ειδικό φίλτρο νερού...

Βρείτε το γάλα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση φρέσκο, διότι επιβαρύνει λιγότερο τα αρώματα του καφέ. Σημαντική θετική συμβουλή στη δημιουργία αφρόγαλα είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά...

Για την Παρασκευή του espresso ristretto ακολουθούμε την ίδια διαδικασία του espresso, με τη μόνη διαφορά ότι ο χρόνος εκχύλισης είναι 18-20'' και η παραγόμενη ποσότητα στο φλιτζάνι είναι 18-10ml. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso...