Βρείτε το γάλα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση φρέσκο, διότι επιβαρύνει λιγότερο τα αρώματα του καφέ.
Σημαντική θετική συμβουλή στη δημιουργία αφρόγαλα είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά.
Με τη σωστή τεχνική οποιοσδήποτε τύπος γάλακτος (υψηλής παστερίωσης, μακράς διάρκειας κλπ) μπορεί να σχηματίσει ένα τέλειο αφρόγαλα.
Ποιότητες αφρόγαλα:
α) Mικροσκοπικές κυψέλες αέρα με γλυκιά, κρεμώδη και βελούδινη υφή πχ Capuccino – Latte macchiato.
β) Ρευστή, ελαστική, ελάχιστα κρεμώδης για Cafe Latte.