Εργοστάσιο Molinari

Η εταιρεία «Giuseppe Molinari» ιδρύθηκε το 1804 στη Μόντενα, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των τροφίμων και καθώς αναπτύχθηκε με επιτυχία, μετονομάστηκε σε «Ditta Fratelli Molinari» κι έγινε προμηθευτής του Οίκου της Σαβοΐας το 1880.

Την ίδια περίοδο, το βαλσάμικο ξύδι Molinari ξεκινά να αποκτά αίγλη, κερδίζοντας πολλά διεθνή βραβεία.

Όπως όλα τα παλιά καφέ που δημιουργήθηκαν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα, σαν το «Pedrocchi» στην Πάδουα, το «Florian» στη Βενετία και το «Caffe’ Greco» στη Ρώμη, τα οποία έγιναν διάσημα ως τόποι συνάντησης διανοούμενων και καλλιτεχνών της εποχής, όπως επίσης και ως πολιτικά και πατριωτικά εφαλτήρια, έτσι και στη Μόντενα, μια ζωντανή πόλη της Κοιλάδας του Πάδου, η οικογένεια άνοιξε το Bar Molinari στη Via Emilia, στην καρδιά της πόλης, το 1911.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bar Molinari έγινε γνωστό και έμεινε στην ιστορία με τον περισσότερο μοντέρνο όρο «bar», εγκαταλείποντας την παλιά ονομασία του 18ου αιώνα «café».

Το καβούρδισμα, η συσκευασία και η εμπορευματοποίηση του καφέ ξεκίνησαν το 1944 στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη Via Rismondo 38, από τον ιδρυτή Giuseppe και τους γιους του, Alberto και Emilio, οι οποίοι μετέφεραν την εταιρεία στη Via Modonella το 1955 λόγω αύξησης της παραγωγής.

Η εταιρεία μεγάλωσε και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Via Fanti 206, όπου άλλαξε τη δομή της με τη νέα επωνυμία «Caffe’ Molinari SpA» και το μεγαλόπνοο σχέδιο να επενδύσει σε έρευνα, ενώ παράλληλα εφαρμόστηκαν νέες τεχνολογίες στη συσκευασία, αναζητώντας την άριστη ποιότητα, η οποία επιτρέπει στην Caffe’ Molinari να χαίρει εκτίμησης τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, σε όλες τις ηπείρους.

Σήμερα η Caffe’ Molinari έχει την έδρα της στα νέα κεντρικά γραφεία της Via Francia 20. Η συνεχής μέριμνα για ποιοτικά προϊόντα έχει επιτρέψει στην εταιρεία να πιστοποιηθεί με τέσσερα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία ποιότητας.

Το 1999 η εταιρεία απέσπασε το πιστοποιητικό UNI EN ISO 9001:2008, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε και τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

  • BRC (British Retail Consortium Global Standard Food – Πιστοποιητικό της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανικής Πώλησης Τροφίμων)
  • IFS (International Food Standard – Διεθνές Πιστοποιητικό Τροφίμων)
  • PCT (Russia Food Standard – Ρώσικο Πιστοποιητικό Τροφίμων)